HP Headquarter » Site info

RSS Feeds
RSS feeds kan je het beste vergelijken met een nieuwsbrief, met het grote verschil dat het niet op bepaalde tijden verschijnt, maar wanneer er weer wat nieuws op de site is. Je kan het laden in zogenaamde RSS-readers of in je e-mailclient (Outlook, Thunderbird), wanneer er dan bijvoorbeeld een nieuw bericht op het forum wordt gepost krijg je een berichtje via de software dat er iets nieuws is te zien op het forum, eventueel met een kleine samenvatting wat er is gepost. Omdat we tegenwoordig het nieuws verzorgen via een RSS feed en ook het Forum, de essays en de fanfics een RSS feed hebben gegeven, is het heel simpel om op de hoogte te blijven van alles wat er op de site gebeurt. Hieronder de adressen van onze RSS feeds, met daaronder enkele links met aanwijzingen hoe je een RSS feed kan binnenhalen.

Nieuws: http://www.hpheadquarter.com/nieuwsrss.php
Forum: http://www.hpheadquarter.com/forum/rss.php
Essays: http://www.hpheadquarter.com/essays/rss.php
Fanfics: http://www.hpheadquarter.com/fanfics/rss.php

Online RSS readers
Op de Homepage staat boven elke lijst van nieuwtjes een 'subscribe' bar, als je op een van deze links klikt wordt de RSS feed automatisch aan je account bij de desbetreffende website toegevoegd (als je die al had dan). Als je nog geen account hebt, dan staan er op de website altijd wel aanwijzingen.

Browsers
Firefox
Als er op de pagina een rss feed aanwezig is dan verschijnt er in de adresbalk (de plaats waar je een URL-adres invult) een oranje vierkantje met wat witte cirkels. Als je daarop klikt wordt de RSS feed toegevoegd aan je bladwijzers en verschijnen er steeds nieuwe links zodra er een nieuw bericht is gekomen.
IExplorer
Niet mogelijk voor zover ik weet

E-mailclients
Thunderbird
Klik op Bestand - Nieuw - Account.
Kies RSS-nieuws & blogs en voer een naam in.
Er verschijnt een account vergelijkbaar met een normaal emailadres aan de linkerkant.
Rechtsklik op de titel die je net aan de account hebt gegeven.
Kies Abonnementen beheren - Toevoegen.
Voer een van de bovenstaande adressen in.
Vanaf nu wordt je elke keer gewaarschuwd als er wat nieuws op de site te zien is!
Outlook
Geen idee, maar ik geloof vergelijkbaar met Thunderbird....

Andere Software
Er is veel software ontwikkeld voor RSS feeds, enkele voorbeelden staan hieronder, maar om een beter overzicht te krijgen moet je naar download.com gaan en RSS en Free License invoeren in de zoekbalk:
Active Webreader
RSS BanditJe browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken