HP Headquarter » Site info

Over de site
HP Headquarter is ergens in de beginjaren '00, de gegevens over de precieze datum zijn helaas verloren gegaan. Het begon als een project van een ongelooflijk grote Harry Potter van: Matt, degene die dit stukje ook schrijft :P. De eerste twee jaar bestond de site uit een eenvoudige lay-out met een hele hoop informatie, je kan de layout nog bekijken onder 'historie', daar kijk ik tegenwoordig met afgrijzen naar terug, maar ach ik was toen nog jong... De site heette toen trouwens achtereenvolgens 'Harry Potter Mania' en 'Mattsmovies.tk' (er was zelfs een tijdje een LotR en een Matrix site).

Na er meer dan een jaar uit te zijn geweest, wegens verslappende interesse websites maken (dus nooit wegens een verslappende interesse in HP, mocht je dat denken), kwam ik in Augustus 2005 op het idee om het wat professioneler aan te pakken. Geen Geocities meer, maar 50 webs. Wat dat betekende? Geen voorgebakken lay-outs meer, maar alles zelf geschreven in HTML code nog lekker ouderwets in textpad. De naam werd veranderd in HP Headquarter, de naam die zoals je ziet nog steeds wordt gebruikt. Na veel gestoei met frames, iframes en divs, zag ik in dat HTML absoluut niet voldeed aan mijn eisen voor een dynamische website. Om die reden verhuisde ik naar de funpic server die PHP en MySql ondersteunde. Dit was het begin van een nieuw era en van HPHQ zoals we het nu kennen.

HP Headquarter heeft inmiddels al flink wat jaartjes achter de rug, wat begonnen is als een klein projectje is uitgegroeid tot een uitgebreide website met een groot aantal bezoekers. Het is in wezen altijd een eenmansproject gebleven; met uitzondering van Robin (webmaster van TreeOfGondor.org) is er altijd een aardige doorstroom geweest van nieuwe krachten, waardoor er vaak frisse nieuwe ideeŽn konden worden gepresenteerd.

Als reactie op de huidige tendens om Harry Potter te verruilen voor Fantasy is unaniem besloten om HP Headquarter deze ontwikkeling juist niet te laten maken, aangezien er naar onze mening nog meer dan genoeg te vertellen en te doen is rondom Harry Potter. Wel zal in de komende tijd de focus verplaatsen van schrijfstukken zoals editorials en columns naar een meer interactieve website die past in de golf van het web 2.0 principe - meer input van de gebruikers en een grafisch gerichte navigatie.

Al met al zijn er nog geen plannen om deze website op te doeken, dus we hopen dat jij als bezoeker/gebruiker van deze website nog lang zult genieten van al het moois dat wij hebben gemaakt en nog zullen maken!

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken