HP Headquarter » Forum

Forum

FAQ - Register - Login

HP voor de Wii?


Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: HP voor de Wii?
PostPosted: 8 Nov 07 18:21 
Offline
Minister van Toverkunst
User avatar
 Profile

Joined: 23 May 06 17:52
Posts: 330
Location: Delft
Zag dit nieuwe subforum staan en kwam toevallig op de gedachte dat de Wii natuurlijk een interessante controller heeft voor een HP game. Heeft iemand toevallig al OotP voor de Wii (waarschijnlijk niet, aangezien het nou niet bepaald goed is ontvangen door de critici :P ) en indien dat het geval is: Heb je al een beetje het gevoel dat je echt tovert met een toverstok?

Het zou zeker wel heel erg grappig zijn als er een soort MMORPG van Harry Potter op de Wii was, maar dat is waarschijnlijk slechts een droom die nooit zal uitkomen... :(

_________________
Image


Top
 

 Post subject: Re: HP voor de Wii?
PostPosted: 20 Jan 08 13:23 
Offline
2e jaars leerling
User avatar
 Profile

Joined: 19 Jan 08 20:14
Posts: 26
Location: Eibergen
Ik heb Harry Potter en de orde van de feniks op de Wii. Ik moet op sommige punten de critici gelijk geven.

Harry besturen voelt niet bepaald natuurlijk, hij is sloom. En als je de 'renknop' gebruikt, worden sommige bochten er niet makkelijk op.

Je bent het grootste gedeelte van het spel bezig met iedereen verzamelen voor de SVP. En de meeste van hen die je tegenkomt, hebben natuurlijk je hulp nodig bij allerlei dingen, zoals het terugvinden van een camera, of gered worden van duel. Je bent met dit het grootste gedeelte van het spel bezig, wat mij na een tijdje ging vervelen.

Dan kom ik op het volgende punt, het dueleren. Het idee is goed, maar de uitwerking had beter gekunt. Het richten op een voorwerp is lastig en Harry werkt vaak niet echt mee. Tijdens de gevechten ben je toch vooral als een idioot met de Wii Mote aan het zwaaien om de juiste spreuk eruit te krijgen. Vooral in het eind gevecht tussen Voldermort en Perkamentus was ik wild de Wii Mote aan het rond zwaaien, wat bij mij i.i.g. meer effect had dan proberen precies die ene spreuk te gebruiken.

Er waren echter ook hele leuke dingen aan dit spel, waaronder de uitgebreide omgeving. De omgeving van het spel lijkt sprekend op omgeving uit het film en is erg uitgebreid. Je kan onder andere de Uilenvleugel en de plaats waar de bootjes aankomen bezoeken. Zonder mijn sluipwegwijzer zou ik nog steeds verdwalen.

In deze sluipwegwijzer kun je plaatsen selecteren, of een bepaalde taak die je moet uitvoeren. In plaats van een pijl leiden kleine zwarte voetstappen je naar je doel.

Mocht je het te jammer vinden om het spel nadat je het hebt uigespeeld in de kast te laten liggen, dan kan je je nog even bezig houden met knalpoker, schaakkampioen worden en alle geheimen die er te vinden zijn ontdekken (geloof me, dat zijn er aardig wat).

Ik heb me enkele uren weten te vermaken, maar na zo'n 10 uur had ik het spel wel uitgespeeld en bijna alle geheimen ontdekt. Dit is natuurlijk erg jammer, met Zelda: Twilight Princess was ik zo'n 50/60 uur bezig en daar vermaak ik me nu nog steeds mee.

Over het algemeen vond ik het best een aardig spel. Ze hadden echter de besturing van Harry en gebruik van de Wii Mote beter moeten maken. Ook had het spel als het aan mij ligt wel wat langer gekunt met meer (serieuze) missies.

Mocht je overwegen het spel te kopen, kijk dan eerst of je het niet een week kunt huren, er zijn winkels waren je spellen kunt huren om ze eerst uit te proberen. Ik heb i.i.g. het gevoel dat ik mijn 60 € (nu kost het spel nog zo'n 30 €) beter had kunnen besteden.

_________________
'Cause I'm broken when I'm open,
And I don't feel like I am strong enough


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
The team - Delete all board cookies - All times are UTC + 1 hour

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group cron