HP Headquarter » Forum

Forum

FAQ - Register - Login

Review Goblet of Fire


Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Review Goblet of Fire
PostPosted: 19 Jun 06 14:13 
Offline
Hoofd van Schouwerdepartement
User avatar
 WWW  Profile

Joined: 28 May 06 13:46
Posts: 491
Location: Delft
Toen de dvd van Goblet of Fire een tijd geleden uitkwam, heb ik een review geschreven:


Review Harry Potter and the Goblet of Fire dvd

Sinds afgelopen dinsdag kunnen we allemaal Harry Potter and the Goblet of Fire op onze eigen tv kijken. Ik heb de dvd gelijk op 4 april gekocht, maar is het ook een leuke dvd?

Op disc one staat de film. Je kunt de film in de originele taal bekijken, met Nederlandse ondertiteling, maar je kunt er ook voor kiezen dat de film Nederlands gesproken is. Hier begint het al. Ik vind het goed dat je kunt kiezen in welke taal je de film wilt kijken, maar ik vind ook dat de originele taal de belangrijkste taal moet zijn. Het menu moet dus ook in het engels zijn, tenzij je voor Nederlands gekozen hebt. Dit is gelukkig zo bij deze dvd. Wat ik dan wel weer jammer vind is dat de titel die op het hoesje staat in het Nederlands is, en niet gewoon in het engels.

Op disc two staan alle extra's. Als ik een dvd koop hoop ik altijd dat er veel extra's bij zitten. Ik kijk altijd graag naar making offs, interviews en dat soort dingen. Bij alle voorgaande Potter dvd's was ik nooit zo tevreden over de extra's. Vaak was het zo dat er veel rare spelletjes op de dvd stonden, en te weinig boeiende extra's. Gelukkig is deze dvd anders. Er zitten namelijk aardig wat making off dingen bij, zoals: Voorbereidingen op het kerstbal, terugblik op de vierde film, de eerste opdracht, de kampioenen, de tweede opdracht, de derde opdracht, en natuurlijk Voldemort.

Voorbereidingen op het kerstbal:
In dit filmpje zie je van alles over de voorbereidingen die plaats hebben gevonden voor het kerstbal. Zo zie je hoe alle leerlingen dansles hebben gekregen, hoe de zaal is versierd e.d.

Terugblik op de vierde film:
Een aantal acteurs vertellen hier over hun ervaringen bij het maken van de vierde Potterfilm. Ze vertellen hoe het was en wat ze allemaal gedaan hebben.

De eerste opdracht:
Er wordt verteld hoe ze de eerste opdracht hebben gemaakt, hoe ze de draak hebben ontworpen, waarom ze hebben besloten om de scene zo te doen en hoe ze de scene hebben gefilmd.

De kampioenen:
Dit vind ik zelf een leuk filmpje. De camera volgt de drie kampioenen Fleur, Carlo en Viktor op een van hun filmdagen. Je ziet hoe een dag filmen er voor hun uitziet, wat ze allemaal doen e.d.

De tweede opdracht:
Natuurlijk gaat dit filmpje over de manier waarop de tweede opdracht is gefilmd. Zo zie je dat ze een enorme tank water hebben gemaakt. Heel leuk om te zien.

De derde opdracht:
Ook de derde opdracht mag niet ontbreken, ze laten hierbij zien hoe ze de derde opdracht gefilmd hebben, hoe het doolhof is gemaakt e.d.

Voldemort:
Ralph Fiennes verteld hoe hij Voldemort heeft neergezet. Ook andere komen aan het woord om over de rol van Voldemort te vertellen.
Jammer genoeg bevat ook deze dvd een heleboel onzinnige spelletjes. Zo moet je op het kerkhof de Dooddoeners aanvallen en proberen terug te komen bij de Trofee.

Ook zit er een interview met Dan, Rupert en Emma op de dvd. Dit vind ik leuk om te zien, maar ik vind het wel weer jammer dat er geen interview met andere castleden, de regisseur of Rowling zelf op de dvd zit.

En dan nu het grootste minpunt van de hele dvd:
Als je de extra's met Nederlandse ondertiteling wilt bekijken, dan moet je de dvd op Nederlands zetten. Dit houdt in dat wanneer er in een filmpje een stukje uit de film wordt vertoond, dat dat Nederlands gesproken is. Ook de extra scenes zijn Nederlands gesproken. Ik heb de dvd toen op engels gezet en geprobeerd om Nederlandse ondertiteling aan te zetten, maar dat was niet mogelijk! Ik vind echt dat ze dit moeten veranderen.

Al met al vind ik het wel een aardige dvd, maar het had zo veel beter gekund. Ik zou het leuk vinden als ze er meer Making off dingen en interviews bij doen, en wat minder spelletjes. Ik kan het toch niet laten: Ze moeten bij het maken van de dvd toch wat meer naar dvd's als Lord of the Rings kijken!
Ook vind ik dat de taalkeuze moet worden aangepast: Je moet bij de extra's kunnen kiezen uit Nederlands of Nederlands ondertiteld.
Van mij krijgt de vierde Potter dvd een 7.5

_________________
Image
Image


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
The team - Delete all board cookies - All times are UTC + 1 hour

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group cron