HP Headquarter » Forum

Forum

FAQ - Register - Login

Regisseur Deathly Hallows?


Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Regisseur Deathly Hallows?
PostPosted: 9 Oct 07 21:51 
Offline
Hoofd van Schouwerdepartement
User avatar
 WWW  Profile

Joined: 28 May 06 13:46
Posts: 491
Location: Delft
Zoals op de hoofdpagina te lezen is is er een campagne gestart om Peter Jackson op de regisseurstoel te krijgen voor Deathly Hallows. Nu is mijn vraag, welke regisseur zou jij graag zien en waarom?

_________________
Image
Image


Top
 

 Post subject:
PostPosted: 10 Oct 07 14:58 
Offline
Schouwer
User avatar
 WWW  Profile

Joined: 6 Jun 06 20:06
Posts: 206
Location: Never mind...
Ik zou het ook geweldig vinden als Peter Jackson dat zou gaan doen, eindelijk een keer een film met veel kwaliteiten. Ik vond de films van Lord of the Rings al super en als hij een Harry Potter-film zou gaan maken, is het helemaal fantastisch! Hij bleef het boek van LotR heel goed volgen, op sommige kleine stukjes na, maar het was wel een erg mooie film, die gewoon super liep. Het is nu alleen maar giswerk natuurlijk!

_________________
Ron "Sunshine, daisies, butter mellow,
Turn this stupid, fat rat yellow."


Top
 

 Post subject: Re: Regisseur Deathly Hallows?
PostPosted: 20 Jan 08 16:20 
Offline
Minister van Toverkunst
User avatar
 Profile

Joined: 23 May 06 17:52
Posts: 330
Location: Delft
Nou de poll heeft in ieder geval een duidelijk resultaat laten zien:

73%: Ja, fantastisch :D
27%: Nee, laat hem maar lekker bij zijn hobbits blijven

Ik weet niet wie ik echt graag als regisseur zou zien, Peter Jackson zou inderdaad niet slecht zijn omdat hij - naar mijn mening - LotR echt goed heeft overgebracht van boek naar film (vele malen beter dan is gebeurd bij HP films 3 t/m 5). Deathly Hallows heeft bovendien wel iets episch (al moet ik toegeven dat het ver verwijderd blijft van het epische niveau van LotR) en ik denk dat dat wel een van Jacksons sterkste punten is.

Er ging ook nog niet zo lang geleden het gerucht dat opnieuw Steven Spielberg zou worden benaderd (voor Steen der Wijzen werd hij ook al benaderd, maar dat ging toen niet door), dat zou ook wel leuk zijn.

_________________
Image


Top
 

 Post subject: Re: Regisseur Deathly Hallows?
PostPosted: 25 Mar 08 20:22 
Offline
3e jaars leerling
 Profile

Joined: 29 May 06 14:23
Posts: 66
Peter Jackson zou zeker niet verkeerd zijn! Het verfilmen van LOTR werd jarenlang gezien als een vrijwel onmogelijke opgave, maar dat heeft hij toch maar mooi gedaan, en hoe! Ik zou weinig of misschien wel helemaal geen films op kunnen noemen die beter zijn dan de LOTR trilogie. De Harry Potter films zijn al met al heel aardig, maar ze halen het - met alle respect - niet bij het LOTR niveau. Ik vraag me echter af of Jackson dan ook echt HP films van hoger niveau kan maken. Hoe je het ook wendt of keert: Harry Potter is toch wel voor een jongere doelgroep bedoeld dan de Lord of the Rings en daardoor ook wat eenvoudiger van opzet. Daardoor komen de films denk ik al gauw wat minder indrukwekkend over in vergelijking met LOTR. Het lijkt me voor Jackson dan ook een lastige opgave om het 'LOTR niveau' over te hevelen naar de Harry Potter films.


Top
 

 Post subject: Re: Regisseur Deathly Hallows?
PostPosted: 3 Apr 08 19:31 
Offline
Minister van Toverkunst
User avatar
 Profile

Joined: 23 May 06 17:52
Posts: 330
Location: Delft
Helaas gaat de pret niet door hier, David Yates (ook al regisseur van Order of the Phoenix) zal ook beide delen van Deathly Hallows verfilmen.

Best jammer op zich omdat ik - nu ik de film ook een tweede en derde keer gezien heb - de film Order of the Phoenix uiteindelijk weinig bijzonder vond. Het bracht mij in ieder geval het gevoel dat de essentie van het boek (het begin van een oorlog van terreur) ten koste is gegaan van een actie/komedie benadering. Zo wordt de SVP echt gepresenteerd als één grote grap, terwijl het in het boek duidelijk een uiting is geweest van het gevoel dat iedereen íets wil doen om te helpen. Misschien is het te veel gevraagd om zo'n film te willen, omdat het schijnbaar ook voor kleine kinderen toegankelijk moet zijn (wat echter niet strookt met het feit dat de film PG-13 is), maar naar mijn idee doet de verfilming geen recht aan het boek.

_________________
Image


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
The team - Delete all board cookies - All times are UTC + 1 hour

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group cron