HP Headquarter » Forum

Forum

FAQ - Register - Login

Plankenkoorts


Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Plankenkoorts
PostPosted: 18 Jun 08 22:34 
Offline
Schouwer
User avatar
 WWW  Profile

Joined: 6 Jun 06 20:06
Posts: 206
Location: Never mind...
Plankenkoorts

Hoofdstuk 1: De Eerste Week op Zweinstein

De sorteerceremonie was geweest, Albus Potter was samen met zijn nichtje Roos Wemel in de afdeling Griffoendor geplaatst. Bij Albus moest de Sorteerhoed nog even nadenken omdat Albus ook een jongen is met ambities. Toch wilde Albus niet in Zwadderich geplaatst worden en dus koos de Sorteerhoed voor Griffoendor. Zijn broer James was trots op het feit van zijn kleine broertje ook in Griffoendor geplaatst was, ondanks dat hij zijn broertje danig geplaagd had dat hij eventueel in Zwadderich gesorteerd zou worden.

Aan tafel bij het eten van het feestmaal keek Albus in de richting van de lerarentafel, hij glimlachte naar professor Lubbermans een goede vriend van zijn vader. Professor Lubbermans geeft les in Kruidenkunde en is afdelingshoofd van Griffoendor. Als schoolhoofd hadden ze nu Suzanne Bonkel een vriendelijke maar strenge vrouw, die stimuleert dat heksen en tovenaars zich goed kunnen verdedigen tegen de Zwarte Kunsten. Professor Slakhoorn was nu vervangend schoolhoofd geworden en geeft nog steeds les in Toverdranken. Voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten hebben ze Ernst Marsman weten te strikken omdat hij meegevochten heeft in de Strijd om Zweinstein, hij is tevens afdelingshoofd van Huffelpuf geworden. Professor Flets-Frimel is in aanmerking gekomen om het vak Transfiguratie te geven. Voor de rest zijn de leraren/ leraressen op hun post gebleven.

“Morgen krijgen we pas ons rooster toch?” vroeg Roos aan James.
“Ja Roos, van professor Lubbermans ons afdelingshoofd krijgen we de roosters uitgedeeld. Ik hoop maar dat we niet weer een blokuur Toverdranken krijgen, twee lesuren achter elkaar in die kerkers door te brengen, daar wordt ik niet bepaald vrolijk van. In het derde leerjaar hoop ik op Waarzeggerij van professor Zwamdrift, wordt lachen met droomvoorspellingen, weet je nog van mijn vader Roos.” zei James terug.
“Dat weet ik nog uit zijn verhalen, de meest hilarische dingen verzon oom Harry altijd,” beaamde Roos.
“Ik wil graag de lessen van professor Hagrid gaan volgen in het derde leerjaar, Verzorging van Fabeldieren. Lijkt me echt een geweldig vak met allerlei fabeldieren. Ook lijkt me Verweer tegen de Zwarte Kunsten een leuk vak.” deed Albus Potter een duit in het zakje.
“Ik heb er zin in Albus, jij ook? Transfiguratie lijkt me echt geweldig, dingetjes zoals lucifers veranderen in een naald en dat soort dingen. Ook lijkt Spreuken en Bezweringen me ook een echt leuk vak, we krijgen les van professor Banning die ook nog les heeft gegeven aan onze ouders.” zei Roos opgewekt.
“Roos je lijkt echt op je moeder!” zei James Potter en hiermee werd het gesprek beëindig door een vriendelijke klop op de lerarentafel.

“Mag ik even jullie aandacht eerstejaars en de rest van de school. Het Verboden Bos is nog steeds een plek waar jullie als leerlingen niet naar toe mogen.
Onze concièrge Argus Vilder heeft ook nog een mededeling over de vierde verdieping, daar zijn de leidingen gesprongen door ene Jammerende Jenny. Hierdoor kunnen de meisjes niet gebruik maken van deze toiletten, er wordt vriendelijk verzocht om elders in het kasteel naar het toilet te gaan.
Ook wil professor Banning dit jaar een musical gaan opvoeren met een speciale kerstviering, waarbij ook nog een kerstbal wordt georganiseerd. Inschrijven doe je bij professor Banning. Slaap lekker allemaal!” zei Suzanne Bonkel met een magisch versterkte stem.

“Jammerende Jenny is de laatste jaren flink bezig met huishouden in de toiletten hier. Ik weet niet waarom, Roos en Albus ik zeg jullie wel dat ze wel een tikkeltje raar is.” zei James Potter op weg naar de leerlingenkamer van Griffoendor.
Onderweg kwamen ze Haast Onthoofde Henk ook nog tegen. Albus en Roos begroette hem vriendelijk.
“Welkom in Griffoendor!” verwelkomde Haast Onthoofde Henk de nieuwe Griffoendor leerlingen.
Haast Onthoofde Henk zweefde weer verder door een deur heen.
Aangekomen bij de leerlingenkamer, moesten ze nog een wachtwoord zeggen. De klassenoudste Lucy Wemel ging voor het portret De Dikke Dame staan.
“Niemandsland!” zei Lucy Wemel tegen de Dikke Dame. Het portret vloog open en de eerstejaars en James Potter volgde Lucy Wemel.

“Nogmaals welkom in Griffoendor, dit is jullie leerlingenkamer. De slaapzalen voor de jongens zijn links boven de trap en voor de meisjes is het rechts boven de trap. Het wachtwoord wat ik net zei is geheim voor iedere andere afdeling. Morgen zal professor Lubbermans de roosters uitdelen, wees op tijd morgen aan het ontbijt.” legde Lucy Wemel alles duidelijk uit.
Sommige eerstejaars geeuwden en hadden moeite om op hun benen te staan.
“Ik denk dat ik maar eens mijn bed ga opzoeken Albus en James,” zei Roos slaperig.
“Slaap lekker!” wenste Albus en James hun nichtje welterusten.
Nadat Roos vertrokken was naar de slaapzaal met nog 4 andere meisjes, bleven de jongens nog over.
“Als jullie verstandig zijn, zouden jullie ook beter nu naar bed toe kunnen gaan.” zei Lucy Wemel vriendelijk. “Het wordt morgen een drukke dag voor jullie, wennen aan de regels en de lessen.”
Albus en nog vier andere jongens hadden nog niet zoveel zin om naar bed te gaan, maar gingen toch naar hun slaapzaal. James bleef achter met Lucy om op de andere leerlingen te wachten.
“Nu zit je samen met je broertje in Griffoendor, denk je dat hij zal wennen aan Zweinstein. Het is allemaal nieuw voor hem en de anderen, ver weg bij de ouders.” zei Lucy met een glimlach.
“Tja, het is voor hem natuurlijk wel iets makkelijker door dat ik ook het eerste jaar heb doorgemaakt en hem al over van alles heb verteld, maar ik denk dat hij vooral zijn vader gaat missen. Die twee zijn onafscheidelijk en ondernemen vaak dingen. Ik heb meer met oom George, hij is altijd goedgehumeurd en maakt altijd grapjes.” vertelde James.
“We proberen het voor je broertje een beetje aangenaam te maken, gedraag je een beetje in het begin. Dat wil ik wel nog even tegen je zeggen.” zei Lucy op een serieuze toon.
“Ik doe mijn best Lucy, meer kan ik ook niet doen,” zei James rustig.
“Wat ik ook nog wilde zeggen is dat je wel iets weg hebt van oom George, dat is wel iets wat zeker is. Ik vergeet dat verhaal nooit met Dorothea Omber en dat moeras. Ik had daar wel bij wel bij willen zijn zeg.” grinnikte Lucy.
“Ik had dat ook gewild zeg!” beaamde James.

_________________
Ron "Sunshine, daisies, butter mellow,
Turn this stupid, fat rat yellow."


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
The team - Delete all board cookies - All times are UTC + 1 hour

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group cron