HP Headquarter » Forum

Forum

FAQ - Register - Login

Tips en Regels voor FanFictions


Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Tips en Regels voor FanFictions
PostPosted: 16 Jun 07 23:20 
Offline
Schouwer
User avatar
 WWW  Profile

Joined: 6 Jun 06 20:06
Posts: 206
Location: Never mind...
Ik heet jullie van harte welkom in het FanFictie gedeelte van HP Headquarter, ik wens de schrijvers/ schrijfster veel succes toe met het schrijven van hun verhalen. Er zijn enkele dingen waar wel rekening mee gehouden moet worden. Zodat het een leuk en plezierig avontuur blijft voor de schrijver/ schrijfster en de lezers.

Het verhaal kan je het beste posten in één topic, waarin je per reactie telkens 1 hoofdstuk post. Zo houdt je het overzichtelijk voor jezelf en voor de lezers.

Voor de lezers is het natuurlijk erg aantrekkelijk om in het verhaaltopic een reactie achter te laten, maar dit gebeurt vanaf nu in een reactietopic. Hier kan je alles kwijt wat je maar wilt over het verhaal wat je aan het lezen bent. Wanneer reacties worden geplaatst in het topic van de schrijver/ schrijfster kan dit spamgevoelig worden omdat je na ieder hoofdstuk weer gaat posten hoe goed het is en meestal zijn de reacties veel korter dan in een reactietopic.

Op het forum van HP Headquarter zijn ook veelal jonge kinderen aanwezig en die kunnen nog niet zo goed omgaan met verhalen waarin overdadig veel seks, geweld, mishandeling in voor kunnen komen. Meestal kunnen jonge kinderen deze verhalen verkeerd zien en denken dat het heel gewoon is dat Draco opeens Vincent Korzel ernstig mishandelt, terwijl in de boeken dat niet zo is. Wil je toch dit soort verhalen posten, dan is het zeker aan te raden om lezers te waarschuwen van te voren, liever zien we dit soort verhalen niet op dit forum omdat Harry Potter toch meer een jeugdserie blijft.

Wat veel schrijvers/ schrijfster ook erg irritant en soms erg vervelend vinden is dat mensen plagiaat plegen, het overnemen van stukjes verhaal van een ander of hele verhaallijnen. Doe dit alsjeblieft niet en wees origineel. Als het niet lukt om te schrijven, wacht gerust een paar maandjes en doe inspiraties op met muziek, de natuur.
Denk aan het spreekwoord in de film Harry Potter en de Geheime Kamer, “Je pronkt niet met andermans veren”.

Omdat er zoals ik eerder aan heb gegeven in dit topic kunnen jonge kinderen op het forum aanwezig zijn, post dus alleen verhalen in het Nederlands en niet in het Engels. Vele mensen kunnen dit niet goed lezen en veelal kunnen deze verhalen vol staan met fouten. Als je graag in het Engels wil posten, doe dit op een ander forum, maar niet op HP Headquarter.

Het is misschien veel waar je rekening mee moet houden, maar als je deze richtlijnen opvolgt dan merk je dat het plezierig wordt om verhalen te posten en om te reageren op verhalen.

Tipje:
Als je echt iets niet weet, kom dan gerust met vragen. Ik bijt niet en als je lang met vragen blijft zitten is dat ook niet goed. Er komt ook nog een extra topic waarin je alles over fanfictions kan vragen over de regels, tips & ook hoe je bijvoorbeeld iets beter kan beschrijven enzo.


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
The team - Delete all board cookies - All times are UTC + 1 hour

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group cron