HP Headquarter » Forum

Forum

FAQ - Register - Login

Het leven op zweinstein


Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Het leven op zweinstein
PostPosted: 6 Apr 07 15:40 
Offline
1e jaars leerling
User avatar
 Profile

Joined: 31 Mar 07 21:18
Posts: 17
Hoofdstuk1: De Brief


Het was ochtend en Thomas ging vroeg uit zijn bed want het was een grote dag. Vandaag zou namelijk zijn broer gaan trouwen. Beneden aangekomen zag hij al dat de hele familie al op was en dat hij op moest schieten. '' Goeiemorgen iedereen, vandaag is dan echt de grote dag aangekomen'' zei Thomas. ''Ja jongen dat weten we maar schiet je op je moet nog eten en douchen en dat allemaal dus schiet op ik wil niet te laat komen!''. Hij at gouw een boterham en ging naar boven om te douchen. Na het douchen trok hij zijn beste kleding aan en ging voor de spiegel zijn haar doen want zo kon hij echt niet op het feest komen. ''Eindelijk klaar'' hij liep gouw naar beneden want ze zaten hem al op te wachten. De familie liep naar buiten en ging naar de auto om weg te reiden. Onderweg zag hij iets heel raars vliegen het leek wel een uil maar dat kon toch niet dat zijn nachtdieren. Nou ja, dacht hij, het zal wel. Aangekomen op de bruilot ging hij een goed plaatsje zoeken omdat hij dan alles kan zien. De bruilot begon en alle mensen gingen zitten. De bruidegom stond al voor het altaar. De muziek ging aan en de bruid kwam binnen.''ooh'' zei iedereen want ze zag er prachtig uit. De dienst begon maar zijn gedachte dwaalde a naar die ene uil. Wat deed de uil hier? De preek was over en iedereen feliciteerde de bruid en de bruidegom. Ze gingen daarna naar huis en iedereen ging wat voor zichzelf doen. Thomas liep zijn kamer binnen en deed de deur dicht. Hij keek naar het raam en schrok zich lam. Daar stond die uil die langsvloog. Hij liep heel voorzichtig naar het raam. Hij deed het raam open en de uil vloog naar binnen liet een brief vallen en vloog weer weg. Even keek Thomas een beetje raar maar daarna rende hij naar de brie toe. Hij raapte hem op en maakte het open. Er stond:


Geachte Meneer Thomas,
Je bent in aanmerking gekomen voor een bijzondere school. Het is een kostschool waar je het hele jaar blijft. Nou zal je je wel afvragen wat leer ik dan op die school? Nou dat is simpel. Je leert op deze school Toverkunst. Je kan het eigenlijk ook wel aan de naam horen namelijk: Zweinstein Hoge School Voor Hekserij En Hocus Pocus. Om al die boeken te kopen voor deze school (en dat zijn er heel wat maar dat lees je op het volgende blad) zit er in die brief genoeg geld om de boeken te kopen en je toverstaf etc. etc. Om op die school te komen moet je op 1 September op het station staan in Londen en moet je naar Perron 9 3/4. Om daar te komen zit er nog een brief in de envelop.
We hopen dat we je zien op 1 September op Zweinstein
Met Magische Groet
Proffessor Klauwer
Asisstent-Schoolhoofd en Leraar Spreuken en Bezweringen. [i]

Thomas las die brief meerdere malen door en keek toen verder in de envelop. Hij haalde er nog een stukje brief uit en daar stond:

[i]Benodigdheden voor Zweinstein:

De boeken:
-Standaard Spreukenboek Deel 1
-Gedaanteverwisseling voor Beginners
-Duizend Magische Drankjes en Brouwseltjes
-Duizend Magische Kruiden en Paddestoelen
-Verweer tegen de Zwarte Kunsten: Een boek voor Jaar 1 Leerlingen op Zweinstein
-De Geschiedenis van de Toverkunst: Een beschrijvend boek van de eerste gebeurtenissen
-Een Boek over de Sterren en Planeten

Verdere Benodigdheden:

-Een ketel naar keuze (TIP neem die van tin)
-Basisingrediƫntendoos
-Een Toverstok
-Je mag ook een dier. Bijv. Rat, Kat, Pad of Uil

Je mag een Bezem meenemen voor de Vlieglessen in Jaar 1 maar dan moet je niet mopperen als je geld op is!


Verder als laatste stukje brief las Thomas:

Hoe kom ik op perron 9 3/4?
Nou dat is simpel. Je staat op het londens station en loop naar perron 9 en 10. Als je voor dat staat ren je recht op een muur af waar het bordje hangt van perron 9 en 10. Als je bang ben dan ren je maar extra hard want als je dan bij de muur ben dan ga je er vanzelf door. Veel succes!


Thomas haalde het geld eruit maar het zag er erg vreemd uit. Het was allemaal van goud, zikver en brons. Toen hij het geld pakte viel er wat op de grond. Hij raapte het op en las wat er stond:

De goude stukken zijn Galjoenen en zijn het waardevolst.
De zilvere stukken zijn Sikkels en in 1 Galjoen gaan 15 Sikkels.
De bronze stukken zijn Knoeten en in 1 Sikkel gaan 20 Knoeten.
Onthoud dit want dit kan handig zijn.

Hij had nu alles gelezen en liep nu naar beneden om het aan zijn ouders te laten zien. Toen de ouders het hadden gelezen keken ze een beetje raar naar elkaar.'' Euhm zoon we moeten jou iets vertellen. Je oom is ook Tovenaar en heeft ook op deze School gezeten maar in ons gezin is er nooit iemand naar die School gegaan. Ze wouden allemaal niet omdat ze deze School waar ze nu op zitten veel leuker. We vinden het goed als je niet gaat. Het is jouw keuze.'' Thomas hoefde er niet meer over na te denken hij wist zoiezo al dat hij naar deze school ging. ''Papa Mama ik wil graag naar deze school want wat ik heb gelezen vind ik ontzettend leuk. Ik wil naar deze school!''


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
The team - Delete all board cookies - All times are UTC + 1 hour

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group cron