HP Headquarter » Films » Acteurs/Regisseurs » Emma Watson

Acteurs en Regisseurs
Wat korte biografieŽn en filmografieŽn mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor uitgebreide informatie kan je beter naar IMDB.com gaan (waar een groot deel van onze info trouwens ook vandaan komt).

Emma Watson


Biografie
Naam
Emma Charlotte Duerre Watson
Geboren
15 april 1990, Oxford
Bijnaam
Em
Haar ouders
Jacqueline en Chris Watson.
Broers/Zussen
Alex
Huisdieren
Twee katten genaamd Bubbles and Domino.
Hobbies
Debateren, zingen, dansen, hockey en tennis

Mini Biografie
In de films speelt Emma Hermelien Griffel (Hermione Granger). Op school had Emma al vele rollen gespeeld en ze won de eerste prijs op haar zevende voor haar acteerwerk. Omdat veel andere meisjes de rol van Hermelien ook wilden spelen had ze niet gedacht dat ze de rol zou krijgen. Vroeger had ze zichzelf een met Halloween verkleed als een heks zonder dat ze nog wist dat ze in de Harry Potterfilms zou spelen. Naast de filmwereld vindt Emma hockey leuk en houdt ze ook van debatteren. In het echt heeft ze blond haar, in de film is het bruin. Haar ouders, Jacqueline (advocaat) en Chris (ook advocaat, zijn gescheiden en Emma woont samen met haar jongere broertje Alex bij haar moeder. De voorbeelden voor Emma zijn: Julia Roberts, Goldie Hawn, John Cleese en Sandra Bullock.

Filmografie
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken