HP Headquarter » Films » Acteurs/Regisseurs » Daniel Radcliffe

Acteurs en Regisseurs
Wat korte biografieŽn en filmografieŽn mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor uitgebreide informatie kan je beter naar IMDB.com gaan (waar een groot deel van onze info trouwens ook vandaan komt).

Daniel Radcliffe

Biografie
Naam
Daniel Alan Radcliffe
Geboren
23 juli 1989 in London (Engeland)
Bijnaam
Dan
Zijn ouders
Alan Radcliffe en Marcia Gresham.
Broers/Zussen
Nee hij is enigs kind.
Lievelings deel
Boek 3, De gevangene van Azkaban.
Favoriete personage uit de boek
Sirius Zwarts.
Favoriete tv-programma
The Simpsons.
Hobbies
voetbal,schrijven en muziek luisteren.
Favoriete schoolvakken
gym, tekenen en techniek.
Huisdieren
Binka en Nugget. Beiden zijn het Border Collies.

Mini Biografie
Dan speelt Harry Potter, de hoofdpersoon van het verhaal in de films. Zijn ouders zijn Alan Radcliffe een literair agent en Marcia Gresham, een casting agent. Al sinds zijn vijfde wilde Daniel dolgraag acteren. Hij houdt ervan om grapjes uit te halen. Zo heeft hij de mobiele telefoon van Robby Coltrane (Hagrid) zo veranderd dat alle berichten in het Turks stonden. Het eerste Harry Potter boek probeerde hij te lezen toen hij 8 jaar was, maar Daniel kon het niet uitlezen. Tenslotte heeft hij het boek uitgekregen toen hij gecast werd voor de rol van Harry Potter. Zijn favoriete Harry Potter boek is tot nu toe boek 3, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Verder houdt hij van muziek (Stereophonic, Sex Pistols, REM en U2) en speelt hij graag op zijn Playstation. Verder heeft Daniel twee honden genaamd Binka en Nugget. Overigens gaat Daniel naar een echte jongensschool waarop dus geen meisjes worden toegestaan. In 2001 had Daniel een rol in de film The Tailor of Panama, maar sinds de film uit is, al ruim een jaar, heeft hij hem nog nooit gezien! Door zijn rol in Harry Potter en de Steen der Wijzen werd hij in februari 2002 genomineerd voor "Beste Nieuwkomer" door de Variety Club Awards en hij won deze prijs ook. Verder ontving hij de Sir James Carreras Award, ook voor beste nieuwkomer.

Filmografie
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
The Tailor of Panama (2001)
David Copperfield (1999) (TV)

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken