HP Headquarter » Films » Acteurs/Regisseurs » Tom Felton

Acteurs en Regisseurs
Wat korte biografieŽn en filmografieŽn mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor uitgebreide informatie kan je beter naar IMDB.com gaan (waar een groot deel van onze info trouwens ook vandaan komt).

Tom Felton


Biografie
Naam
Thomas Andrew Felton
Geboren
22 september 1987, Surrey
Broers
3 oudere broers.
Hobby's
Zingen, voetbal, basketbal, cricket, zwemmen en tennis.

Mini Biografie
In de films speelt Tom Draco Malfidus (Draco Malfoy) de aartsvijand van Harry. Tom Felton acteert al sinds hij 8 jaar is. Een bevriende acteur van de familie zag in hem een speciaal talent en zorgde er voor dat Tom gelanceerd werd. Twee weken nadat hij een agent had verscheen hij gelijk in een landelijke commercial waarbij hij honderden jongeren versloeg. Tom is een getalenteerde zanger. Hij begon op zijn zevende met koor en hij is lid van het koor bij hem op school. Er is hem zelfs een plek aangeboden bij het Guildford Cathedral koor. Hij is ook erg sportief, hij houdt van voetbal, ijshockey, rolschaatsen, basketbal, zwemmen en tennis. Verder heeft Tom 3 oudere broers en ontwikkeld hij de laatste jaren steeds meer interesse voor vissen. Een van zijn broers nam hem een dagje mee vissen en sindsdien is hij er helemaal aan verslingerd. Zijn zwaarste vis ooit weegt 17,5 pond (bijna 9 kilo). Na het verfilmen van De Gevangene van Azkaban hoopt hij dat hij ooit op een visschool kan komen.

Filmografie
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (2004)
Harry Potter en de Geheime Kamer (2002)
Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001)
Second Sight II:Hide and Seek (2001) (TV)
Anna and the King (1999)
Second Sight (1999) (TV)
The Burrowers (1997)
Bugs (1995) TV Series

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken