HP Headquarter » Fanfiction

Het laatste gevecht - Celaglar
DE HELD


Disclaimer: Harry Potter is niet van mij, dit is volledig non-profit, dus klaag ons niet aan (geen idee waarom je dat zou willen doen, maar we zeggen het toch maar even). Het grote brein is natuurlijk J.K. Rowling, we zijn haar oneindig veel dank verschuldigd.

Harry kwam weer bij. Hij lag vastgebonden. Wat was hij stom geweest! Hij had er meer dan een jaar overgedaan om alle Gruzielementen te vernietigen. Daarna was hij de confrontatie met Voldemort aangegaan, maar hij had zeker niet gewonnen, integendeel! Harry had zijn bewustzijn verloren en toen hij wakker werd lag hij vastgebonden. Hij lag in een ruime kamer. In de kamer stonden allemaal oude meubels en de spinnenwebben hingen als decoratie aan het plafond. Harry hoorde voetstappen. Even later ging de deur van de kamer open. Er kwam een klein, miezerig mannetje binnen. Harry herkende hem als Wormstaart. “Mijn meester hoopt dat je het goed maakt,” gniffelde hij, “hij wilt dat je bij bewustzijn bent als hij je martelt. Harry schrok. Wormstaart pakte hem op en sleurde hem de kamer uit. Harry zag dat ze door een donkere gang gingen, aan het eind van de gang kwam er licht uit een kamer. Ook hier hingen volop spinnenwebben, en ratten kropen over de grond. “Jij vind het hier zeker wel fijn!” snauwde Harry naar Wormstaart. Die antwoordde niet, maar kneep nog iets harder in Harry’s nekvel.

Ze gingen de kamer in. Daar stond hij! Heer Voldemort! Hij droeg een zwarte cape, en zijn rode ogen glinsterden niet meer. Ze waren dof, alsof hij een deel van zijn ziel kwijt was. “Wel, wel,” zei hij, “wie hebben we hier? Als dat de grote Harry Potter niet is! Nu ben je niet meer zo verzekerd van jezelf, zoals je gisteren was!” Hij zei dit op een kalme, maar zeer kwaadaardige toon. Zijn gespleten tong kwam tijdens het praten een paar keer zijn mond uit, en Harry ging bijna over zijn nek. “Dacht je nu echt dat je mij iets kon maken, Potter? Wist je dan niet dat ik voorzorgsmaatregelen getroffen heb, en dat ik niet kan sterven?” “Al je gruzielementen zijn vernietigd!” Voldemort schrok zichtbaar. “Dus die stap heb je al genomen, ik vroeg me al af waarom ik me zo depressief voelde.” Hij klonk niet echt alsof het hem iets kon schelen, maar Harry zag aan zijn gezicht dat hij bang was geworden. “Breng hem terug!” schreeuwde Voldemort tegen Wormstaart.

Harry kwam weer bij. Wormstaart had hem naar de kamer teruggebracht en hem bewusteloos geslagen. “Hoe kom ik hier weg,” dacht Harry, “er moet een uitweg zijn.” Toen herinnerde hij het zich. Perkamentus had hem ooit iets verteld over tovenarij zonder toverstok. Harry herinnerde zich dat je voor dit soort tovenarij heel krachtig moest zijn, maar hij waagde het er toch op. Na een paar keer proberen lukte het hem om zich los te toveren uit zijn touwen. Hij liet de touwen los om hem heen zitten, zodat het leek alsof hij nog vastgebonden zat.

De volgende dag kwam Wormstaart binnen om Harry wat te eten te brengen. Toen Wormstaart dichtbij genoeg was sprong Harry op en gaf hem een stoot op zijn kin. Wormstaart viel bewusteloos op de grond en Harry pikte zijn toverstok af. Hij rende de kamer uit, nadat hij Wormstaart had vastgebonden. Hij besloot dat hij niet kon vluchten. Nee, hij zou afmaken wat hij begonnen was, hij zou Voldemort verslaan en de wereld redden.

Hij liep stilletjes naar de kamer waar Voldemort verbleef. Daar zat hij, voor het haardvuur. Harry sloop zo stil als hij kon dichterbij. “Avada Kedavra” schreeuwde hij, terwijl een groene flits richting Voldemort schoot. Maar die was sneller. Binnen een seconde lag Harry alweer vastgebonden op de grond. Doordat hij zo verzwakt was, kon hij niet meer op tijd reageren op Voldemorts spreuk, en daardoor had hij alweer verloren. “Nu ga je eraan,” zei Voldemort.
Hij zette Harry overeind en zette hem in zijn stoel. “Weet je wat het is Harry, met helden? Ze zijn pas held als ze dood zijn! Ben je klaar om een held te worden? Ik zie het al voor me, morgen staat de Ochtenprofeet vol met koppen als: Harry gestorven voor zijn vaderland. Harry Potter, de jongen die het uiteindelijk niet overleefde. Harry Potter, die stierf terwijl hij de machtige Heer Voldemort probeerde te verslaan. Bereid je voor Harry. Je wordt een held! “Avada Kedavra,” zei Voldemort en hij drukte tegelijkertijd zijn toverstaf tegen Harry’s litteken.
Geef commentaar | Lees commentaar (4)
Geef commentaar
Naam
Email
Review


Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken