HP Headquarter » Essays

Essays


Het Kruml-mysterie - Stefan

Ik heb deze theorie een half jaar geleden bedacht tijdens het lezen van boek 4. Ik las net dat Kruml vertelde hoe hij verlamd werd en toen opeens geloofde ik dat er iets niet klopte. Ik las het stuk van de doolhof even voort en ging toen alle feiten van Klammfels na en ik kwam tot een schokkende conclusie: Kruml is een Dooddoener.

In boek 4 zagen we Kruml voor het eerst in het stadion, meespelend aan de finale. Hij liep een verwonding op door een beuker van de Ierse jager en Ierland stond al op zon grote voorsprong dat Bulgarije onmogelijk nog kon winnen, zelfs niet door de vangst van de Gouden Snaai. Kruml was gewond en had dus pijn waaruit we kunnen opmaken dat hij wel doorzettingsvermogen heeft en hij ving de snaai. Hij was duidelijk kwaad, of chagerijnig door het verlies. Toen, vermoedelijk een uur na de wedstrijd kwamen de oude dooddoeners met maskers te voorschijn. Sommige vluchtte voor de menigte en andere gingen vreemd genoeg meelopen, omhoog kijkend naar de Dreuzels die in de lucht hingen.

Dit vind ik verdacht, want wie zegt dat Kruml niet n van die Dooddoeners was? Een meeloper was hij niet, want die waren waarschijnlijk opgepakt of herkend en als hij mee had gevochen tegen de Dooddoeners zou hij wel genoemd zijn door de ochtendprofeet met de kop: Bulgaarse Zwerkbal vecht met zij aan zij met het Ministerie, kortom dat is het ook niet. Vluchten blijft over, maar een leerling dat in zijn 7e jaar is en van Klammfels, de school van de Zwarte Kunsten, vlucht niet.

Dan begint het Toverschooltournooi en Kruml wordt verliefd, of beter gezegd, hij doet alsof hij verliefd is op Hermelien. Waarom Hermelien? Ze staat zo dicht naast Harry en ze is twee jaar jonger. Kruml is internationaal bekend dus waarom zou iemand als hij voor Hermelien kiezen? Ik denk dat Dolleman (Krenck jr.) en hij onder n hoedje spelen. Kruml zou verslag uitdoen hoe het tijdens het tournooi en ook wat Hermelien over Harry vertelde.

En dan verschijnt Krenck sr. op het terrein van Zweinstein. Kruml wil toevallig met hem een wandelingetje maken richting het Verboden Bos om over Hermelien te praten, maar ik denk dat dat slechts een excuus was om Harry mee te nemen naar Krenck sr.
Dat klinkt vreemd omdat Dolleman (Krenck jr.) makkelijk zijn vader had kunnen verlammen en vermoorden, dus waarom zouden er getuige moeten zijn om te bewijzen dat Krenck sr. weg is? Krenck sr. communiceerde met Percy, die hem tijdelijk verving en als er niets meer van hem gehoord zou worden zou het Ministerie groot uitpakken. Nu Harry hem zo gek als een deur had gezien, zou niemand er erg veel moeite om doen. Ten slotte deden ze dat ook niet met Berta Kriel. Ook mst Harry hem zien, omdat Perkamentus veel vertrouwen in hem had en hem direct geloofde. Harry ging Perkamentus halen en Kruml hielp Dolleman (Krenck jr.) zijn vader ongezien van het terrein af te krijgen en werkte mee aan zijn verlamming.

Het derde conflict waar ik denk dat Kruml mee werkte met Krenck jr. was omdat hij in de doolhof door Krenck jr. vervloekt werd met de Imperiusbezwering. Harry kon het na een paar lessen al volledig van zich af zetten, terwijl Kruml op een school voor de Zwarte Kunsten zat en ook nog eens in het 7e jaar. Kruml viel Fleur aan en probeerde Carlo daarna ook uit te schakelen zodat Krenck jr. ongezien de doolhof weer kon verlaten en verder kon patrouilleren.

Nog even een overzicht waarom ik Kruml verdenk van een Dooddoener:
1. Hij is op het moment van de rel op het kampeerterrein aanwezig en zeker in de positie.
2. Hij verleid Hermelien terwijl hij iedereen kan krijgen en Hermelien is de aangeweze persoon om via haar Harry te doorgronden.
3. Hij is aanwezig als Krenck sr. op het terrein van Zweinstein is en gaat in de richting waar het zich afspeelt terwijl het terrein van Zweinstein zo groot is.
4. Hij laat zich vervloeken door de Imperiusvloek terwijl hij die, na 7 jaar school voor Zwarte Kunsten, zich eigenlijk van zich af moet kunnen zetten.

Kortom, Kruml is een dooddoener en ik verwacht dat dat zijn rol wordt in boek 7 (volgens de feiten zou hij weer voorkomen in boek 7).Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken