HP Headquarter » Essays

Essays


Sneeps verraad; deel 1 - Stefan

Ik heb na het lezen van boek 6 gaan denken over de moord van Sneep op Perkamentus en op welke manier Sneep toch goed zou kunnen zijn. Ik heb twee wegen gevonden die elkaar volkomen afscheiden. De ene is dat Sneep trouw is aan Perkamentus en de ander aan Voldemort. Dit is deel 1, Sneep is trouw aan Perkamentus waar ik in ga op de mogelijke verloop van vroeger tijdens de moord van de Potters. Hoe Sneep van Dooddoener naar Spion voor Perkamentus is veranderd.

Ongeveer 2 maanden voor de moord op de Potters.
Serverus Sneep is in de Zwijnskop en luistert aan de deur van een kamer waar Perkamentus en Zwamdrift zojuist binnen zijn gegaan. Hij hoort hoe de profetie wordt geuit door Zwamdrift, maar voor hij helemaal af is wordt hij betrapt door de barman van de Zwijnskop, Desedirius Perkamentus waarschijnlijk, en hij gooit hem eruit. Het lawaai onderbreekt Zwamdrift in haar trance, maar een groot gedeelte van de profetie is bekend bij Perkamentus.

Sneep gaat meteen naar Voldemort in de hoop om de trouwste dooddoener van Voldemort te worden. Dan hoort hij dat Voldemort zijn beschrijving van de profetie interpreteert op de zoon van James Potter. Hij herinnert zich nog hoe James hem ooit het leven had gered en voelt zich verantwoordelijk hem nu ook te redden. Hij biedt zich aan bij Perkamentus als spion en waarschuwt hem dat Voldemort het op de Potters heeft gemunt.

Ongeveer 1 maand voor de moord op de potters.
Sneep doet een aantal gegevens op uit het kamp van Voldemort en speelt ze door. Hij merkt ook dat Pippeling aka Wormstaart in het kamp van Voldemort spioneert. Hij hoort via Perkamentus dat Wormstaart de geheimhouding op de Potters heeft gekregen. Dan merkt hij dat Pippeling Voldemort de plek heeft verraden en probeert de Potters te waarschuwen. Hij treft de puinhopen aan en slaat op de vlucht. Hij moet bedacht hebben dat hij als schuldige hiervoor wordt aangewezen, want hij is gevlucht en opgepakt door Dolleman. Perkamentus heeft hem gered en een baan gegeven op Zweinstein.

Periode over Sneep na de moord op de Potters.
Serverus Sneep was gered van Azkaban en hij had een mooie baan. Niets te klagen, behalve de gewetenswroeging. Nu James dood was zou hij nooit zijn schuld bij hem in kunnen lossen en dat deed hem pijn omdat hij hierdoor James niet kon haten zoals dat was. Nog mooier was dat Sirius de gevangenis in ging voor de moord op Pippeling en door de haat van Sneep op hem weigerde hij hem eruit te krijgen. Hij maakte zichzelf tijden lang wijs dat door Sirius’ onschuld te bewijzen hij niet zo zijn schuld kon inlossen. Elf jaar later zag hij een nieuwe kans door Harry Potter zoveel mogelijk het leven te redden. In boek 1 redde hij Harry van Krinkel die hem probeerde van zijn bezem te gooien. Hij belemmerde Krinkel om Voldemort’ oude kracht terug te krijgen.

Het plan van Perkamentus.
Perkamentus had in totaal 2 Gruzielementen met hulp van Harry weten te vernietigen en bedacht dat het nooit zou lukken als hij niet iemand in de buurt van Voldemort had om erachter te komen voor hem. Hij wist dat de enige kans was om iemand zo betrouwbaar mogelijk bij Voldemort te maken door hem te laten vermoorden door die persoon. Hij zette een plan uit zodat Sneep Perkamentus voor het oog van meerdere dooddoeners zou vermoorden en iedereen die boek 6 heeft gelezen begrijpt dat het eerste deel is gelukt.

Gevolgen voor boek 7.
Sneep is met Draco naar een onbekende plek verschijnselt. Ik vermoed dat Sneep Draco confronteert met de waarheid dat Voldemort hem zal vermoorden omdat hij zijn taak verloochend heeft. Draco zal geen keus hebben dan zich aan te sluiten bij Sneep en zich te verbergen voor beide partijen. Draco is echter degene die Harry zal gaan helpen, volgens de geruchten. Ik geloof in dat gerucht en ik denk daarom dat Draco de tussenpersoon tussen Sneep en Harry wordt. Sneep speelt de locaties van de Gruzielementen door aan Draco die geen keus heeft dan Harry te helpen.

Nog even voor de “Perkamentus-is-niet-dood” mensen. Ik moet jullie teleurstellen want bij de galerij van dode schoolhoofden is het schilderij van Perkamentus toegevoegd en eeuwenoude magie van de stichters omzeil je niet door een dood in scène te zetten. Kortom, Sneep heeft Perkamentus zeker gedood.
Sneeps verraad is hiermee verklaard.


Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken