HP Headquarter » Essays

Essays


Liefdesrelaties - Matt

Een onderwerp waar ik al maandenlang om heen probeer te draaien... Maar het publiek wil het en zo zal het zijn, maar verwacht er niet al te veel van, want mijn liefdesleven is op dit moment ook niet echt iets waard. Ik zal de volgende ships bespreken:
- Harry & Ginny
- Harry & Hermelien
- Harry & Loena
- Harry & Cho
- Ron & Hermelien
- Ron & Loena
- Draco & Hermelien
- Draco & Ginny
- Marcel & Loena
- Marcel & Ginny
Zo dat is nog eens een hele lijst, maar over sommige kan ik maar een paar regeltjes schrijven en over andere hele pagina's vol (wat ik niet zal doen trouwens).

Harry & Ginny

Dit is de enige in de lijst waar ook echt van een bestaande relatie kan worden gesproken. Ook al zijn ze nu niet meer bij elkaar, ze zijn nog steeds verliefd, althans dat verwacht ik. Wat het mooie aan deze relatie is en wat JKR ook zo mooi heeft gezegd is dat ze eigenlijk elkaars gelijke zijn. Ze zijn allebei moedig, sterk en temperamentvol; wat in fanfics vaak duidelijk wordt gemaakt is dat Ginny de enige is die Harry in bedwang kan houden als hij zijn zelfbeheersing verliest. Omgekeerd is dit waarschijnlijk ook het geval. Wat ook zo mooi is en een van de redenen waarom ik sinds GK al een fan van deze ship was, is dat Ginny uitgroeid van een verlegen meisje met een obsessie voor Harry tot een persoon waar Harry ook echt op kan vertrouwen en uiteindelijk dus ook van houdt. Ginny is de enige van Harry's vriendenkring die ook oog in oog heeft gestaan met Voldemort en in eerste instantie de kracht had om hem van zich af te zetten, dat ze daarna alsnog onder zijn macht buiten beschouwing latend. Aan de ene kant vond ik het jammer dat ze uit elkaar gingen aan het einde van boek 6, maar het moest zo zijn en het is maar beter ook. Anders zou boek 7 nogal 'mushy' zijn en dat willen we toch ook niet? Hierover zou ik dus pagina's lang door kunnen gaan, maar de tijd dringt dus lees maar wat fanfics op Mugglenet of zoiets, want de laatste keer dat ik keek waren er ruim 250 verhalen over deze ship geschreven.

Harry & Hermelien

Jammer genoeg een 'no go' (volgens de grote JKR zelf), maar toch leuk om over uit te wijden. Ik ben sinds het einde van HBP meer en meer naar deze ship gaan neigen, niet dat ik een Harry/Ginny hater ben geworden, integendeel het is nog steeds mijn favoriete ship, maar deze is toch een stuk interessanter. Je zou kunnen zeggen dat Harry en Hermelien al een soort van Platonische relatie hebben (alleen maar een relatie in gesprek), Hermelien is in Harry's ogen gewoon 'one of the guys' net als Ginny trouwens, maar dan een tikkie anders. Een mooie term die ik ooit ergens heb opgepikt is dat Hermelien Harry's 'partner in crime' is, wat een fantastische en treffende term. Er zijn nog steeds mensen op zoek naar bewijs voor deze ship en geloof me wanneer ik zeg dat er genoeg bewijs is, maar ik heb de hoop wel opgegeven. Toch nog maar wat bewijs? Lees dan het einde van VB:

'Tot ziens Harry!' zei Hermelien en ze deed iets wat ze nog nooit eerder had gedaan: ze kuste hem op zijn wang.

Door de Harry/Ginny shippers wordt dit uitgelegd als een vriendschap waarin Harry en Hermelien zich zo comfortabel voelen dat lichamelijk contact eigenlijk niets voorstelt. Iets wat ik gisterenavond heb opgepikt in GK:

Hij deed er abrupt het zwijgen toe, omdat de gedachte aan Hermelien te pijnlijk was.

Okť toegegeven een eindje verder wordt iets soortgelijks over Ron gezegd, maar je ziet wat ik bedoel. Ze houden zeker van elkaar, maar of ze ook echt een relatie kunnen krijgen, en trouwen, en kinderen krijgen, en samen oud worden dat is nog maar de vraag; een vraag die JKR eigenlijk al voor ons heeft beantwoord, maar toch wil ik het niet geloven. Ik heb het geaccepteerd, maar ik blijf erbij dat deze ship eigenlijk een stuk spannender en interessanter is dan Harry/Ginny.

Harry & Loena

Hoe kort kan ik hierover zijn? Ehm... nee dit wordt hem niet, daar ben ik 99 procent zeker van. Waarom er dan toch mensen zijn die deze ship aanbidden? Geen idee... De 'bewijzen': Harry vraagt Loena mee naar het kerstfeestje van Slakhoorn - maar alleen als vrienden. Loena helpt Harry over de dood van Sirius heen - ja dit klopt enigszins, maar wat heeft dat in hemelsnaam met een relatie te maken? Conclusie: neh niet verder over nadenken.

Harry & Cho

Nou eigenlijk hoeven we ons hier ook niet meer druk over te maken sinds HBP, het was leuk voor even - al was het er niet eens - maar genoeg pret gehad. Ze zijn nu zelfs te verlegen om met elkaar te praten, laat staan een nieuwe relatie beginnen. Het is niet onmogelijk maar de kansen zijn wel heel erg klein.

Ron & Hermelien

Een ship met veel aanhangers, al snap ik niet waarom. Nu heb ik altijd al wat tegen Ron gehad dus mijn oordeel is behoorlijk subjectief. Het lijkt echter onontkoombaar, al sinds VB heeft JKR zoveel hints gegeven naar deze relatie dat het bijna niet meer anders kan. De jaloezie van Ron, de jaloezie van Hermelien - wanneer Fleur Ron een kusje geeft - en tenslotte de ontknoping aan het einde van Kerstbal. Dan in HBP nog meer hints: Hermelien die Ron meevraagt naar het kerstfeestje van Slakhoorn en opnieuw de jaloezie van Hermelien. Al schelden ze elkaar nog zo vaak uit, je kan er gewoon niet omheen dat ze van elkaar houden en daarmee uit. Ik heb geen zin hier verder op in te gaan, omdat ik genoeg heb van Ron ;-).

Ron & Loena

Ow great, nog meer Ron, maar gelukkig een snelle (hoop ik). Het lijkt er inderdaad op dat Loena wel op Ron valt, allerlei kleine hints in OvdF en HBP, maar Ron moet nou eenmaal iets krijgen met Hermelien. Bovendien vindt Ron haar maar vreemd (maar wel aardig) en geeft hij er ook geen blijk van ook maar iets voor Loena te voelen. Dit zou maar een vreemde relatie worden en ik ben er ook geen voorstander van.

Draco & Hermelien

Sinds Draco's verraad is dit eigenlijk geen optie meer, maar als karakters zouden ze misschien wel goed bij elkaar passen. Hermelien zou Draco kunnen laten inzien wat voor fouten hij heeft gemaakt en dat zijn haat ongegrond is. Er zijn echt honderden fanfics hierover, maar omdat het dan niets meer met de HP reeks te maken heeft laat ik het voorlopig hierbij; misschien ga ik er op het Forum nog een keer op in.

Draco & Ginny

Ugh... nee kan niet. (zie Harry/Ginny en Draco/Hermelien voor nadere uitleg)

Marcel & Loena

Kan best interessant zijn, maar weer gooit JKR roet in het eten. Hier wil ik echter wel op reageren, omdat het eigenlijk een uitermate geschikte ship is om JKR's ideeŽn tentoon te stellen. Het zijn beide buitenbeentjes, maar ze ondervinden steun aan elkaar. Loena zal zich niets aantrekken van Marcels reputatie en Marcel zal zich ook niet veel aantrekken van reacties op Loena, twee mensen die dachten alleen op de wereld te staan worden door Harry en zijn vrienden toch voor vol aangezien kan het nog mooier?

Marcel & Ginny

Het enige bewijs wat ik hiervoor kan vinden is Marcel die Ginny mee vraagt naar het Kerstbal. Nu komt Ginny ook altijd op voor Marcel (ook voor Loena trouwens), maar het is meer uit een verkapte vorm van medelijden niet uit liefde. Ze passen als karakters ook helemaal niet bij elkaar. Marcel is onzeker, terwijl Ginny juist veel zelfbewustheid heeft. Dit is echter een slechte argumentatie, omdat ik bezig ben te bewijzen dat ze niet voor elkaar geschikt zijn, terwijl ik eigenlijk moet uitgaan van een mogelijkheid, maar ach... ik zie dit dan ook niet zo snel gebeuren.

Mijn favorieten

Kort samengevat: Wie komen er volgens mij samen?
- Harry & Ginny
- Ron & Hermelien
Op welke hoop ik, waar eigenlijk geen hoop op is?
- Harry & Hermelien
- Marcel & Loena


Reageer op dit essay op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken