HP Headquarter » Essays » Columns

Columns
Een Bekentenis
Hier volgt een mededeling die mij zeer spijt, maar die even nodig is om iedereen uit te leggen waarom de website niet meer zo nauweurig wordt bijgehouden. De liefde die ik koesterde voor de Harry Potter boeken serie begint langzamerhand te vervagen. De redenen? Ik weet het niet, wellicht een samenloop van omstandigheden, misschien omdat ik mij - onterecht overigens - een ietsiepietsie schaamde dat ik een hele website ervoor heb opgericht, misschien omdat ik besef dat ik me niet kan blijven verschuilen achter een bestaan achter de computer.

Wat in ieder geval heeft bijgedragen aan het verlies aan interesse is dat ik al in geen drie maanden een HP boek in één keer heb uitgelezen, ik heb zelfs maar één boek uit gelezen in de laatse vier maanden. Bij de andere alleen maar stukjes omdat ik ze nodig had voor de website, de lol ging er zo een beetje van af. Ik weet nog niet of dit een tijdelijke of permanente verandering is, maar ik weet wel dat ik voordat ik ooit weer echt goed verder ga met de website ik de spanning tijdens het lezen van een HP boek weer terug wil krijgen. Iets wat vroeger zo vanzelf sprekend was dat ik er niet bij nadacht, maar dat ik nu erg mis in mijn leven - oké misschien een beetje te dramatisch, maar wat ik wil zeggen is dat ik er even tussenuit moet en weer 'het gevoel' moet krijgen als ik weer een HP boek uit mijn kast haal.

De afgelopen maanden heb ik veel tijd besteed aan de website, nieuwe lay-outs, nieuwe essays, nieuwe lessen en ga zo maar door. Ik realiseerde me niet dat ik het op een gegeven moment niet meer deed uit liefde voor de serie, maar omdat het een soort verplichting voor mij werd de bezoekers steeds tevreden te stellen. Zoveel leuke reacties en enthousiaste medewerking zorgden ervoor dat ik ging geloven in een redelijk groots bestaan van wat eerst mijn website was en later onze website werd. Het is niemands schuld behalve de mijne, dus maak je geen zorgen als je ons hebt gecomplimenteerd - bedankt voor de interesse.

Waar ik ook moeite mee had waren al die mislukte samenwerkingen met andere websites en steeds maar weer die eeuwige strijd tussen websites. Ik streefde naar een uiterst originele website en ik denk dat we daar tot op enige hoogte in geslaagd zijn. Maar zoals ik ooit al eerder heb gezegd is het lastig om met iets origineels te komen, laat staan om steeds met nieuwe originele dingen te komen. In het begin zorgde mijn enthousiasme voor de Harry Potter boeken zelf voor de inspiratie die ik nodig had, hoe kan je nou niet leren van een wereld voor magie waarin bijna niets onmogelijk is. In de laatste maanden hebben we toch nog enkele dingen bereikt waarvan ik niet had durven dromen, zoals het scripten van de Academie en de Fanfics site (die nog niet helemaal af is).

Het betekent niet dat ik de website zal sluiten, alleen dat ik zelf minder aan de website zal doen. Essays zullen zeer schaars worden, omdat ik niet echt tevreden ben over wat ik schrijf en omdat er helaas nooit echt goede discussies uit voortkomen. Ik ga wel door met fanfics, omdat ik daar nu eenmaal aan verslaafd ben geraakt. Opnieuw om onjuiste redenen (escapisme, insomnia ga zo maar door...), maar zoals het engelse gezegde al zegt: 'old habits die hard'. Na dat gezegd te hebben is er natuurlijk iemand nodig die het dagelijkse 'bestuur' op zich zal willen nemen, dus in een laatste poging HP Headquarter van een site vóór de bezoekers om te zetten in een website ván de bezoekers vraag ik hier iedereen te reageren die een beetje ervaring heeft met websites maken.

Wat ga ik dan doen? Eerst maar eens proberen mijn sociale leven wat meer leven in te blazen, minder achter de computer zitten dus. Daarnaast wil ik graag mensen helpen met hun website op te zetten, dus de wedstrijd voor de subdomein hosting gaat ook nog door. Voor de site zelf zal ik me meer richten op de esthetische kant, dus de lay-out en ontwerpen van mooie logo's en wallpapers. Dat heb ik de laatste weken sowieso al gedaan, omdat dat me nog wel plezier brengt; het ontwerpen van een website (misschien moet ik maar zo'n webdesign bedrijfje gaan opzetten...). Programmeerwerk wil ik ook nog wel doen, maar mijn ideeën raken zo langzamerhand wel op; al kan ik wel beloven dat er toch nog een groot project komt waarin HP Headquarter nog een grote rol in gaat spelen.

Voor de lange termijn kan ik niet veel zeggen, omdat ik nu een baantje heb is geld niet mijn eerste zorg. Maar als deze hobby me te veel geld gaat kosten dan denk ik niet dat ik verder ga als het contract voor de website verloopt (dat is volgend jaar maart, genoeg tijd nog dus...), behalve als er nog een goede sponsor langs komt zodat die domme Google Adsense dingen weg kunnen... Ja ik weet het, het was mijn eigen keuze om die lelijke reclames erop te zetten, maar mag ik proberen nog wat geld terug te verdienen, of niet (aldus mijn zeer zwakke verdediging voor het plaatsen van reclames, de eigenlijke reden is natuurlijk: 'ik heb niet genoeg geld, help me!' :P)?

Nou dat was mijn mededeling, ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen duidelijk maken waarom de website een langzame dood lijkt te sterven (als je het nog niet door hebt: het verlies van een enthousiaste webmaster). Als ik de liefde weer heb teruggevonden zullen jullie als bezoekers de eersten zijn die het horen, dus voor nu: tot later!


Reageer op deze column op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken