HP Headquarter » Essays » Columns

Columns
10 redenen waarom ik graag naar Zweinstein zou gaan (en 1 waarom niet)
1) Ik zou een tovenaar zijn
Dat zou al reden genoeg zijn om op Zweinstein te zitten, denk je niet?
2) Geen zeurende ouders
Ja, wie wil dat nou niet. Niet meer ruim je kamer op, dek de tafel etc. Bovendien zou je zelfs dat in een oogwenk met je toverstok kunnen oplossen of gewoon door een huis-elf te roepen (schandalig niet waar).
3) Vrienden 24/7
Je vrienden zijn alle dagen in de week in de buurt en je kan ze zelfs midden in de nacht wakker maken alleen maar om ze te pesten.
4) Spannende lessen
Met een toverstok zwaaien.... Dat is nog eens wat anders dan die saaie lessen die ik elke dag moet doorkomen, met leraren die denken dat ze grappig zijn en boeken waar je niet langer dan een half uur in moet lezen, omdat je anders in slaap zou vallen
5) All you can eat
Niet alleen is het eten onbeperkt (niet dat er niet genoeg eten bij mij thuis op tafel staat hoor), maar er is ook nog eens alles wat je maar zou willen eten. Je hoeft zelfs niet meer de tafel te dekken of af te ruimen, dankzij de huis-elfen.
6) Schone omgeving
In tegenstelling tot de met uitlaatgassen vervuilde lucht die ik hier in de Randstad moet inademen, zit je op Zweinstein in een prachtige Schotse omgeving met bergen en bomen. Ah, zou dat niet fantastisch zijn?
7) Zwerkbalwedstrijden
Nou dat is nog eens iets wat ik graag zou zien. Ik zal vast niet goed genoeg zijn om ook maar in het reserveteam te komen, maar het moet zeker nog wel spectaculairder zijn dan de Zwerbalwedstrijden in de films.
8) Een enorme bibliotheek
Nee, nu moeten jullie niet meteen gaan denken, wat een stuut zeg! Ik bedoel, als je op deze site komt heb je zelf ook alweer een paar duizend pagina’s achter de kiezen – tenminste als je de Harry Potter boeken ook echt hebt gelezen. Ik leer gewoon liever zelf dingen uit boeken, dan dat ik naar lessen ga.
9) Vervloek je vijanden
Zou het niet mooi zijn als je al je vijanden zou kunnen vervloeken? Oké, je krijgt er hoogstwaarschijnlijk wel strafwerk voor maar dat is het denk ik wel waard, als je net je ergste vijand door de gang stuiterend het kasteel hebt zien verlaten.
10) Nooit meer vervelen
Als je je weer eens zou vervelen op een zondagmorgen, valt er altijd weer wat leuks te doen, zoals nieuwe gangen zoeken, de beste manier vinden om iemand ongezien te vervloeken, een mysterieus toverdrankje brouwen...

De reden waarom ik niet naar Zweinstein zou willen is simpel: Er zijn geen computers *SNIK BOEHOE*

Eigenlijk wilde ik deze week het sociale leven van Zweinstein bespreken, maar dat leek me nogal een zwaar onderwerp, wat niet bij de Kerststemming hoort. Daarbij had ik ook nog geen tijd om het af te ronden door alle leuke kerstfeestjes. Volgende week weer een langere column, maar voor nu nog een prettige kerst!


Reageer op deze column op het forum (maak een nieuw topic aan als er nog geen bestaat).

Je browser ondersteunt geen javascript, schakel javascript in of installeer een browser die wel javascript ondersteunt om de pagina goed te kunnen bekijken